Somna AB
>
Referenser
>
Användare berättar

Användare berättar

För mig är inte sömnpiller ett alternativ

Våren 2014 skrev psykiatrin ut ett kedjetäcke till mig. Efter det har min relation till säng, sova och trötthet blivit annorlunda.

”Jag har så långt jag kan minnas haft svåra sömnproblem, främst vid insomning. Jag känner mig rädd och ängslig när det vankas sänggående och jag kan få ångest av trötta människor som gäspar och pratar om att ‘gå lägga sig’.”

”För mig är inte sömnpiller ett alternativ, jag kan överhuvudtaget inte hantera sådana piller. Och sömnpiller är inte bra för någon i längden.”

”Våren 2014 skrev psykiatrin ut ett kedjetäcke till mig. Efter det har min relation till säng, sova och trötthet blivit annorlunda.”

http://skrivdivan.se/2015/august/somnproblem.html

Älskat Kedjetäcke istället för Theralen

I dag kom pappa hit med mitt älskade kedjetäcke. Jag har saknat det så mycket.

”Jaha, då var man utskriven. Skönt att få sova i sin egen säng igen och att ha sitt kedjetäcke istället för Theralen.”

”I dag kom pappa hit med mitt älskade kedjetäcke. Jag har saknat det så mycket.”

”JAG SAKNAR MITT KEDJETÄCKE! Ärligt talat så förstår jag inte hur fan folk kan sova men sina lätta täcken varje natt – inte efter att jag har börjat sova med kedjetäcket!”

http://mittprivatakrig.wordpress.com/tag/kedjetacke/

Kedjetäcket har förändrat mitt liv.

Jag har neuropsykiatriska problem men jag har aldrig blivit diagnostiserad utan försökt klara av livet ändå med familj och heltidsjobb. Kedjetäcket som jag...

Hej igen!

Fantastiskt och helt otroligt. Jag har fått mitt liv tillbaka efter över 30 års sömnlöshet som självklart beror på att jag har neuropsykiatriska problem men jag har aldrig blivit diagnostiserad utan försökt klara av livet ändå med familj och heltidsjobb. Symptomen är uppenbara och på mitt arbete  är det många som betraktar mig som mycket introvert och udda, vilket inte är populärt i dagens arbetsliv där det går ut på att vara social m.m. Detta blir ju inte bättre av att jag alltid haft svårt att sova och dragits med en enorm sömnbrist alla veckans dagar i stort sett.

Kedjetäcket som jag nu inte kan tänka mig att sova utan ger mig en mycket bättre sömn-kvalitet samt att jag har lättare att somna om. Jag tar samma dos sömnmedicin som tidigare och har lika många uppvaknanden under natten men somnar lättare om och sömnen är djupare och mer kvalitativ vilket gör att jag klarar dagarna och livet mycket bättre än förut.

Vad jag inte kan förstå är vårdcentralernas okunskap om Kedjetäckets fantastiska egenskaper för oss som lider av permanent sömnbrist där ingenting hjälper. För mig är det helt obegripligt att läkarna inte tagit till sig av denna kunskap. För övrigt anser jag att det är vansinnigt att man numera diagnostiserar varenda unge (barn) för att man över huvudtaget ska få extra stöd i skolan m.m. Det borde vara en självklarhet med extra stöd för de barn som behöver detta i skolan utan att barnet ska stämplas eller medicineras – men nu kom jag in på ett annat ämne.

Jag kommer inom kort att genomgå en operation p.g.a. en axelskada och jag är mer rädd för att vara tvungen att vara  utan kedjetäcket en tid efter operationen är vad jag är för själva operationen….

Stort tack Somna för Kedjetäcket som förändrat mitt liv. Jag kommer säkert att senare beställa ett täcke till soffan också så jag slipper släpa täcket fram och tillbaka.

Hälsningar från en mycket tacksam kund // Lotta

Kedjetäcket har gjort underverk !

Jag lever ett väldigt aktivt liv alla mina vakna timmar och har därför fått JÄTTESVÅRT att varva ner. Idag lägger jag mig under...

Vi fick ett jättefint brev och en vacker blomma av en tjej som fått prova Kedjetäcket. Hon kom till oss för att hon hade mycket kraftiga sömnproblem och inget hon ditintills hade provat hade hjälpt. Hon fick ett täcke förskrivet och sover nu, äntligen, tack vare det.

Brev från Caroline 130626

”Vill tacka oerhört mycket till personalen på Somna, Stenkullen för all hjälp jag fick när min sambo ringde helt hjälplös till er och engagemanget ni gav oss, trots att ni inte är en butik och lånar ut täcken.

Kedjetäcket har gjort underverk !
Från att ha sovit 2-3h/natt, 4 om jag hade tur, vaknade med hjärtklappning m.m. till att somna snabbt på kvällen och idag sover jag 6-9 timmar varje natt med Kedjetäcket! :) Sover jag utan det kommer den gamla oron i kroppen snabbt krypandes.

Har även använt täcket framför tvn för att komma ner i varv, helt obeskrivligt skönt. Barnen totalt älskar täcket och kryper under så fort dom får chansen. :)

Jag lever ett väldigt aktivt liv alla mina vakna timmar och har därför fått JÄTTESVÅRT att varva ner. Idag lägger jag mig under Kedjetäcket, efter 5 minuter känner jag en varm känsla, avslappning i kroppen, helt otroligt! Är det riktigt illa någon dag har jag vikt täcket dubbelt och lagt över benen eller bröstet.

Enligt mig och min sambo är detta täcket helt otroligt och vi förstår inte varför vårdcentralerna och sjukhusen inte delar ut Kedjetäcken istället för alla miljarder sömntabletter, lugnande och antidepressiva som skrivs ut. Jag vet, har varit med om det i flera år tills min sambo fick nys om Somna, Kedjetäcket, vilket är det bästa jag haft.

Jag kan inte beskriva i ord hur tacksam och glad jag är att det finns människor som er på Somna!

MVH Caroline”

Vi på Somna vill tacka dig, Caroline, för dina fina ord och blomman. Det är så roligt när vi får höra hur det gått för någon på detta vis. Och framförallt är vi så glada för din skull, för att du äntligen får sova.

Tack för en veckas sömn!

En i personalen på mitt område som har sömnsvårigheter och smärta mer eller mindre dagligen har provat täcket som vi fick låna av...

En i personalen på mitt område som har sömnsvårigheter och smärta mer eller mindre dagligen har provat täcket som vi fick låna av dig. Hon mailade tack för en veckas sömn för några dagars sedan, 1:a natten var lite svår men sen hade hon sovit lugnt och hon vaknade utvilad och pigg och hade inte heller så mycket smärta. Hennes man kunde också märka att hon sov lugnt.

Spännande och intressanta effekter som ger ökad livskvalitet!

Det känns som om jag fått livet tillbaka.

Det är en fantastisk känsla att kunna sova 7-8 timmar per natt. Under trettio år har jag haft stora sömnsvårigheter och prövat alla...

Det är en fantastisk känsla att kunna sova 7-8 timmar per natt. Under trettio år har jag haft stora sömnsvårigheter och prövat alla sömnmediciner som finns, gått i Sömnskola, KBT terapi och varit på sömnlaboratorium, helt utan effekt. Nu kan jag vakna pigg. Det känns som om jag fått livet tillbaka.

Bipolär sjukdom

Fantastiskt täcke; ger lugn, dämpar oro och stress och man känner sig ombonad och tryggare.

Bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom

Jag har fått mycket bättre livskvalitet. Det är ett nöje att lägga sig under täcket.

Bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom

Det känns som om jag får ut mer av sömnperioderna, vilket gör att jag får mer ork och kraft.

ADHD

Täcket hade en nästan omedelbart lugnande inverkan på mig och oron släppte.

Mest förvånad är jag över att jag vaknar så tidigt på morgonen och känner mig helt utvilad! Det är en helt ny upplevelse...

Att vakna på morgonen och vara utvilad är något nytt.

Jag fick möjlighet att pröva ett kedjetäcke vid en period då jag kände mig stressad och orolig. Täcket hade en nästan omedelbart lugnande inverkan på mig och oron släppte. Det gjorde mig verkligen mycket överraskad. Jag har nu prövat täcket en längre tid.

Jag har egentligen aldrig haft sömnproblem eller haft svårt för att somna, men jag har ändå alltid känt mig trött och gärna tagit mig en ”lutare” på eftermiddagen.

Mest förvånad är jag över att jag vaknar så tidigt på morgonen och känner mig helt utvilad! Det är en helt ny upplevelse att vakna på morgonen och känna sig pigg!
Sedan en tid har jag också kunnat avskaffa ”lutaren”.

Inte trodde jag att jag skulle behöva ett kedjetäcke!
Jag är så väldigt tacksam för att fått prova kedjetäcket, och att en sådan – till synes – enkel sak har ökat min livskvalitet så mycket. Jag kan varmt rekommendera ”Kedjetäcket”!

Med Vänlig Hälsning
Helene Zachrisson

Jag skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till mitt gamla täcke.

Jag har under en väldigt lång period haft problem med sömnen, det kunde ta ca 1-2 timmar innan jag somnade och jag brukade...

Jag har under en väldigt lång period haft problem med sömnen, det kunde ta ca 1-2 timmar innan jag somnade och jag brukade oftast vakna flera gånger per natt. Detta bidrog till att jag både kände mig trött och sliten, hade svårt att koncentrera mig på ex. studierna. Under perioder med mycket stress och press, främst tentaperioder hade jag stora problem med sömnen. Efter att ha använt kedjetäcket i ca en vecka förändrades mina sömnproblem till det bättre, jag är inte lika orolig eller stressad längre, sömnen avbryts inte samt att jag somnar in väldigt fort. Detta har bidragit till att jag inte känner mig lika trött och hängig längre, dagarna har med andra ord blivit lättare. Natten innan en tenta känns inte heller lika jobbig längre, trots att jag är nervös och även ibland orolig så kan jag sova en hel natt utan att vakna.

Det är ganska otroligt att ett täcke kan förändra så mycket, kedjetäcket har bidragit till att min sömn har förbättrats enormt, vilket i sin tur även har bidragit till att mina dagar, både i skolan, på jobbet och hemma är lättare. Jag är piggare, lugnare och har mer energi. Jag skulle inte kunna tänka mig att gå tillbaka till mitt gamla täcke.

Louise Eriksson
Student vid Göteborgs Universitet

Jag byter min pojkvän mot ett täcke

Jag har haft insomningsproblem till och från i 6-års tid. Det är otroligt ångestframkallande att inte kunna somna. Det värsta man kan göra...

Jag har haft insomningsproblem till och från i 6-års tid. Det är otroligt ångestframkallande att inte kunna somna. Det värsta man kan göra är att få panik och som jag, börja gråta. Men när man ligger klarvaken och vrider och vänder sig i flera timmar och klockan börjar närma sig väckning är det lätt att bli frustrerad!
För att somna måste min kära pojkvän hålla om mig, såfort han släpper taget så blir det svårare för mig att somna. Trodde jag hade blivit knäpp! Men nu vet jag att det faktiskt kan finnas en logisk förklaring till min jakt på närkontakt för att somna.Personer som lider av ångest, oro eller sensomotoriska störningar har svårt att finna ro för att sova eller slappna av och då kan tryck mot kroppen, så som kramar eller ett såkallat medicinskt kedjetäcke vara den efterlängtade lösningen!…
Kärlek är för det mesta gratis, men Kedjetäcket däremot är en dyr dröm som jag måste ha… Förlåt älskling!

Referens – Sofie Ingvarsdotter

Jag märkte skillnad redan första natten

Täcket väger 8,2 kilo och fungerar bra. Jag märkte skillnad redan första gången jag använde det. Jag sover mycket lugnare och kan slappna...

Täcket väger 8 kilo och fungerar bra. Jag märkte skillnad redan första gången jag använde det. Jag sover mycket lugnare och kan slappna av mer” Ulrika Magnusson ur Landstingsnytt.